schuurwerk schuurwerk

Bedrijfspanden, kantoorruimtes en woningen worden tegenwoordig standaard voorzien van isolatie. Gebouwen en woningen van vóór 1975 zijn vaak slecht of helemaal niet geïsoleerd. Hierdoor lopen ’s winters de stookkosten hoog op en is het in de zomer warm binnen. Om dit te voorkomen kunt u kiezen voor isoleren door middel van buitengevelisolatie en pleisterwerk. Ook in nieuwbouw zonder spouw wordt deze methode veel toegepast. Rebo-afbouw gebruikt geavanceerde technieken voor de toepassing van buitengevelisolatie waardoor secuur en efficiënt kan worden gewerkt.

Schuurwerk is een minerale, water afstotende pleister en bestemd voor buiten . Buiten toegepast kan schuurwerk het buitenaanzicht van bedrijfspanden, kantoorruimtes en woningen omtoveren tot een prachtige eind resultaat. U heeft met schuurwerk ook de vrijheid om kleur en structuur te combineren, om bedrijfspanden, kantoorruimtes en woningen eruit te laten springen of te onderscheiden van de buurt. Het schept door z’n aardgebonden natuur een tijdloze sfeer.

Schuurwerk is een afwerkingslaag voor een buitengevel en dient altijd voorbehandeld te worden. Een buitengevel moet eerst uitgeraapt zijn met een ander materiaal. Indien nodig kunnen in een nieuw aangebrachte raaplaag materialen toegepast worden om de gevel te verbeteren. De stevigheid van de gevel kan versterkt worden door gaas in de raaplaag te verwerken. Daarnaast kan de gevel uitgeraapt worden met een materiaal met piepschuimen bolletjes en dus een hogere isolatiewaarde.